פוליפים באף

פוליפים באף הינם רקמה ״עודפת״ המתפתחת בא ובסינוסים, חוסמים את דרכי האוויר ויכולים לגרום ללא מעט סימפטומים. אנחנו מאמינים שיש לכם לא מעט שאלות – בדיוק לשם כך אנחנו פה לעשות לכם סדר.

נכנסים לעובי הקורה: פוליפ באף

אנו מניחים שיצא לכם לשמוע את הביטוי ״פוליפ באף״ לא פעם אחת ואתם תוהים מה זה בדיוק אומר. כאשר אנחנו מדברים על פוליפ באף אנו למעשה מדברים על גידול הנמצא בתוך חללי האף ובסינוסים. הסינוסים כאמור הינם חללים קטנים ורגישים הנמצאים בצדי האף, עצמות הלחיים, העיניים והמצח.

אנו למדים כי פוליפים מתפתחים במגוון רחב של גדלים וצבעים ובצורות שונות. אלו חוסמים את חלל האף ולא פעם גורמים לאף סתום, אבדן חוש הריח והטעם ונזלת. אלו גם גורמים לכאבי ראש, מיגרנות ורגישות בפנים ובאף בפרט.

איך הגיע אליי הפוליפ?

אנשים רבים תוהים איך הגיע הפוליפ לשורותינו. אנו למדים כי הגורמים אינם ידועים. אלו יכולים להיות כתוצאה ממגוון רחב של סיבות. יחד עם זאת אנו יודעים שישנם גורמים שונים אשר מגבירים את הסיכון להתפתחות פוליפ: דלקת אף אלרגית, אסתמה, רגישות לתרופות בפרט אספירין, סיסטק פבירוזיס, אלרגיה, תגובה לחומרים שונים, תהליכים זיהומים ודלקות.

לא פעם איננו מצליחים לגלות את הפוליפ בגילוי מוקדם מאחר ותסמינים כמו אף סתום ונזלת הם דבר שבשגרה עבור רבים מאיתנו. לכן רוב גדול מהאוכלוסייה אינו מאובחן בפוליפים.

״האם יש סימפטומים לפוליפים?״

אנו למדים כי פוליפים עלולים לגרום לסימפטומים רבים רק במקרים בהם הפוליפ הוא בשלב מתקדם והוא גדול. לעומת זאת פוליפים קטנים לרוב אינם מאובחנים ואינם גורמים לסימפטומים. בין הסיפטומים אנחנו רואים: נזלת, פגיעה בחוש הטעם והריח, נחירות חריגות, קשיי נשימה, אף סתום, סינוסיטיס, חום גבוהה, כאב ורגישות באיזור הפנים ועצמות הלחיים ובמקרים חריגים הוא יכול לפגוע במערכת העצבים, לגרום לראייה כפולה ואף לדום נשימה בשינה (Obstructive sleep anpea)

אבחון פוליפים: איך עושים זאת?

למעשה אבחון של פוליפים הוא יחסית די פשוט אך דורש מיומנות ומקצועיות של רופא אף אוזן גרון המתמחה בתחום. באמצעות בדיקה אנדוסקופית הפועלת יחד עם סיב אופטי ייעודי ניתן לצפות בחלל האף ובאיזורי הניקוז של הסינוסים במטרה למצוא פוליפים שונים. כמו כן ישנם מקרים בהם מלבד בדיקה אנדוסקופית ניתן לקחת דגימת רקמה קטנה (ביופסיה) על מנת לבדוק את הרקמה בצורה מדויקת יותר תחת עדשת המיקרוסקופ.

חשוב לציין שבדיקה אנדוסקופית פשוטה שלא מצאו בה פוליפים לאו דווקא אומרת שאינם קיימים. ישנם פוליפים הנמצאים במקומות נסתרים לכן בדיקה נוספת שאפשר לעשות מעבר לבדיקת רקמות ובדיקה אנדוסקופית היא בדיקת סי טי של מערות הפנים.

הרופא המטפל יאפיין את הדברים שאתם אומרים ויבחר את הדרך הטובה ביותר לאבחן את הטענות שלכם.

החשיבות בפניה אל רופא המתמחה באף-אוזן-גרון

טיפול בפוליפים הינה מלאכת מחשבת הדורשת התעסקות של רופא המתמחה באף אוזן גרון. טיפול לא נכון בפוליפים עלול לא פעם להחמיר את המצב הקיים. לכן אנחנו נרצה לבדוק שאנחנו פונים אל רופא המתמחה בתחום אשר ידע לאפיין את הסימפטומים מצד אחד ומן הצד השני ידע להתאים עבורנו טיפול רפואי מותאם אישית עבורנו.

אנו רואים מגוון רחב של דרכים לטפל בפוליפים באף החל מטיפול בסטרואידים, טיפול דרך הפה, טיפול בתרסיסים לאף, שטיפות אף, ניתוח סינוסים ועוד. לרוב פוליפים אינם ממאירים אך במקרה של רקמה גידולית ממארת יידרש בדרך כלל ניתוח לשם כריתת הגידול.

טיפול בפוליפים באף – ד״ר אורי פלג.

 

Picture of ד

ד"ר אורי פלג

ד"ר אורי פלג הוא בעל ניסיון רב עם ילדים וניתוחי ילדים, עם גישה ייחודית, הבנה, וים של סבלנות להקלה והרגעה של פחדים וחששות מהניתוח.

חשוב: כל האמור באתר זה אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי אישי אצל רופא מומחה!

כל הזכויות על תוכן האתר שמורות לדר' אורי פלג, אין להשתמש או לפרסם בשום מדיה בתוכן האתר ללא אישור מראש ובכתב מדר' פלג.

להתחלת השיחה
אפשר לעזור?
היי 👋 כאן נציג ממרפאת אורי פלג,
איך אפשר לעזור לך?
דילוג לתוכן